- 1 kg pomidorów
- świeża bazylia
- świeży tymianek
- Oliwa z oliwek
- Sól i pieprz
- 2 ząbki czosnku
- (opcjonalnie kilka małych cebulek)
Przygotowanie
Pomidory wymyć ,pokroić w plasterki ,smażyć na oliwie z bazylią i tymiankiem (opcjonalnie dodać małe cebulki) ,dodać odrobinę soli i pieprzu. Smażyć do tej pory ,aż nadmiar płynu odparuje. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Przełożyć do słoików ,zalać gorącą oliwą z oliwek ,zakręcić i odstawić do ostudzenia słoików do góry dnem.
czwartek, 12 czerwca 2014
Smażone pomidory w oliwie
Na zimę ,jak suszone w zalewie. Z podanego przepisu wychodzą 4 słoiki po 250 ml.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz