Zupa pomidorowa
Składniki
- 0,5 KG ŻEBEREK
- PUSZKA POMIDORÓW
- ZĄBEK CZOSNKU
- ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
- WŁOSZCZYZNA
- ŁYŻECZKA BAZYLII
- SÓL
- PIEPRZ
- 100 G RYŻU
- 2 POMIDORY BEZ SKÓRKI
- LIŚĆ LAUROWY
- 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO
Przygotowanie
DO GARNKA WLEWAMY WODĘ I WRZUCAMY UMYTE I POPORCJOWANE ŻEBERKA.
PO ZAGOTOWANIU ZBIERAMY SZUMOWINĘ DODAJEMY UMYTĄ I POKROJONĄ
WŁOSZCZYZNĘ,LIŚĆ LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE. NA PATELNIĘ WLEWAMY OLIWĘ I
SMAŻYMY POMIDORY Z PUSZKI,DWA POMIDORY BEZ SKÓRKI, KONCENTRAT
POMIDOROWY I PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK. PO PODSMAŻENIU WRZUCAMY
DO ZUPY DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM,DODAJEMY BAZYLIĘ I UGOTOWANY
UPRZEDNIO RYŻ W OSOLONEJ WODZIE.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz