niedziela, 1 grudnia 2013

Zupa pomidorowa

















Składniki

  • 0,5 KG ŻEBEREK
  • PUSZKA POMIDORÓW
  • ZĄBEK CZOSNKU
  • ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
  • WŁOSZCZYZNA
  • ŁYŻECZKA BAZYLII
  • SÓL
  • PIEPRZ
  • 100 G RYŻU
  • 2 POMIDORY BEZ SKÓRKI
  • LIŚĆ LAUROWY
  • 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO

    Przygotowanie


    DO GARNKA WLEWAMY WODĘ I WRZUCAMY UMYTE I POPORCJOWANE ŻEBERKA. PO ZAGOTOWANIU ZBIERAMY SZUMOWINĘ DODAJEMY UMYTĄ I POKROJONĄ WŁOSZCZYZNĘ,LIŚĆ LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE. NA PATELNIĘ WLEWAMY OLIWĘ I SMAŻYMY POMIDORY Z PUSZKI,DWA POMIDORY BEZ SKÓRKI, KONCENTRAT POMIDOROWY I PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK. PO PODSMAŻENIU WRZUCAMY DO ZUPY DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM,DODAJEMY BAZYLIĘ I UGOTOWANY UPRZEDNIO RYŻ W OSOLONEJ WODZIE.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz