DESER Z TRUSKAWEK
Składniki
- GALARETKA TRUSKAWKOWA:
- 20 DUŻYCH TRUSKAWEK
- 1 ŁYŻKA CUKRU
- 300 ML WODY
- 1 GOŹDZIK
- 1 ŁYŻECZKA SYROPU GRENADYNY
- 1 ŁYŻECZKA ŻELATYNY
- WARSTWA DRUGA:
- 20 DUŻYCH TRUSKAWEK
- 1 ŁYŻECZKA ŻELATYNY
- 1 ŁYŻKA BRĄZOWEGO CUKRU
Przygotowanie
-
DO RONDLA WLEWAMY 300 ML WODY. WRZUCAMY TRUSKAWKI (BEZ SZYPUŁEK
;) ) DODAJEMY CUKIER ,GOŹDZIK,SYROP GRENADYNY I GOTUJEMY. POWSTAŁY
KOMPOT PRZEPUSZCZAMY PRZEZ GAZĘ DODAJEMY ŻELATYNĘ. ROZLEWAMY DO SALATEREK
I DO LODÓWKI. CZEKAMY AŻ GALARETKA SIĘ ZESTALI.
-
WARSTWA DRUGA:
TRUSKAWKI WRAZ Z CUKREM BLENDUJEMY. W SZKLANCE ROZRABIAMY ŻELATYNĘ I
DODAJEMY DO ZBLENDOWANYCH TRUSKAWEK. DOKŁADNIE MIESZAMY. WYLEWAMY NA
GALARETKĘ W SALATERKACH I PONOWNIE DO LODÓWKI
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz