niedziela, 1 grudnia 2013

DESER Z TRUSKAWEK



















Składniki

  • GALARETKA TRUSKAWKOWA:
  • 20 DUŻYCH TRUSKAWEK
  • 1 ŁYŻKA CUKRU
  • 300 ML WODY
  • 1 GOŹDZIK
  • 1 ŁYŻECZKA SYROPU GRENADYNY
  • 1 ŁYŻECZKA ŻELATYNY
  • WARSTWA DRUGA:
  • 20 DUŻYCH TRUSKAWEK
  • 1 ŁYŻECZKA ŻELATYNY
  • 1 ŁYŻKA BRĄZOWEGO CUKRU

    Przygotowanie


  • DO RONDLA WLEWAMY 300 ML WODY. WRZUCAMY TRUSKAWKI (BEZ SZYPUŁEK ;) ) DODAJEMY CUKIER ,GOŹDZIK,SYROP GRENADYNY I GOTUJEMY. POWSTAŁY KOMPOT PRZEPUSZCZAMY PRZEZ GAZĘ DODAJEMY ŻELATYNĘ. ROZLEWAMY DO SALATEREK I DO LODÓWKI. CZEKAMY AŻ GALARETKA SIĘ ZESTALI.

  • WARSTWA DRUGA:
    TRUSKAWKI WRAZ Z CUKREM BLENDUJEMY. W SZKLANCE ROZRABIAMY ŻELATYNĘ I DODAJEMY DO ZBLENDOWANYCH TRUSKAWEK. DOKŁADNIE MIESZAMY. WYLEWAMY NA GALARETKĘ W SALATERKACH I PONOWNIE DO LODÓWKI

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz