Jam już stary i GUPI :P zawsze daję się załapać na jakieś promki, chociaż sera białego ostatnio używam do pieczenia "pitów" czyli płaskich bułeczek, które rozcinam, dodaję wędlinę i tam jeszcze jakąś zieleninę i bierę do pracy.
Więc sera żem se nabrał i bananów też, żeby nie było. Bananki też żrę po dwa dziennie, a że szybko dojrzały to dołączyły do serowego teamu. Reszta sama się jakoś tak potoczyła i powstała bezcukrowa (bez białego cukru) wersja szybkiego sernika.
Od razu napiszę, że zdania testerów były podzielone, ale raczej to na skutek braku cukru.
Eksperyment powiódł się w 100%, więc przepis polecam
Arek Gie
Składniki:
340 g sera białego półtłustego
3 jajka
3 dojrzałe banany
1 łyżeczka pasty waniliowej
2 łyżki mąki z tapioki (opcjonalnie ziemniaczanej)
Przygotowanie:
Tortownicę (16 cm) wykładamy papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki blendujemy na gładko, przelewamy do tortownicy i pieczemy 55 minut w 180°C.
Studzimy przy otwartych drzwiczkach.
No i takie przepisy to ja lubię. Mało pisania, czytania i roboty. Dziękuję za pomoc. Z chęcią taki sernik zrobię.
OdpowiedzUsuńSmacznego 😉
Usuń