Pyszne danie jednogarnkowe. Polecamy ;)
Składniki
300 g okry2 cebule
2 ząbki czosnku
2 strąki chilli
350 g pomidorów
2 łyżki masła
sok z cytryny
3 pętka białej kiełbasy parzonej
100 g ryżu
sól, pieprz
Przygotowanie
Strąki okry myjemy, odcinamy „ogonki”.
Cebule oraz czosnek drobno siekamy, papryczki kroimy wzdłuż,
usuwamy nasiona i również siekamy.
Pomidory sparzamy, obieramy, usuwamy miąższ, kroimy w
kostkę.
Kiełbasę kroimy na plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulę, dodajemy
czosnek, chilli, pomidory, strąki okry oraz kiełbasę. Dusimy pod przykryciem 5
min, po czym dodajemy ryż.
Gotujemy pod przykryciem do jego miękkości.
Do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz