wtorek, 8 marca 2016

Kotlety z kurczaka z parmezanem

Smaczne i soczyste, z lekką nutą parmezanu.







 

Składniki

4 filety drobiowe (po 200 g)
20 g parmezanu
2 jajka
5 łyżek mąki
bułka tarta
olej rzepakowy do smażenia
sól, pieprz

 

Przygotowanie



 

Filety oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Lekko rozbijamy.

Parmezan ścieramy na drobnych oczkach. Filety oprószamy najpierw w z jednej strony, rozbijamy (najlepiej przez folię spożywczą), następnie z drugiej strony, również rozbijamy.

Jajka rozmącamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Filety obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz