Składniki
500 g szynki wieprzowej surowejmusztarda francuska
olej do smażenia
2 cebule
4 ząbki czosnku
600 ml bulionu wołowego
10 ząbków czosnku marynowanego
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso umyłem, osuszyłem ręcznikiem papierowym, oprószyłem
solą i pieprzem.
Następnie nasmarowałem musztardą i w całości podsmażyłem na
rozgrzanym oleju (z każdej strony). Pokroiłem na kotlety o grubości 1,5 cm.
Cebule i czosnek posiekałem, podsmażyłem na oleju, zalałem
bulionem, dodałem liście laurowe, ziele angielskie i czosnek marynowany. Całość
zagotowałem.
Do sosu przełożyłem mięso i dusiłem 90 min na wolnym ogniu.
Sos zredukowałem, do smaku doprawiłem solą, pieprzem i gałką
muszkatołową.
Podałem z kaszą gryczaną połączoną z warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz