Składniki
2 filety z kurczaka (ok 500 g)1 duża marchew
mały seler
200 g pieczarek
4 ziemniaki
por (biała część)
200 g kapusty kiszonej
1/2 szklanki kwasu z kapusty kiszonej
1 l bulionu drobiowego
łyżka masła
łyżeczka pasty curry (zielonej)
łyżka sosu chili
liść laurowy
sól ,pieprz
Przygotowanie
Marchew ,seler ,ziemniaki ,filety z kurczaka kroimy w
kostkę. Pieczarki oczyszczamy ,kroimy na plasterki ,pora w piórka. Warzywa i
kurczaka smażymy na maśle około 10 min. Następnie dodajemy kapustę kiszoną
,smażymy 5 min.
Całość zalewamy bulionem ,dodajemy pastę curry ,liść laurowy
,sos chili oraz sok z kiszonej kapusty. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Do
smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz