Wiadomo jak to jest....kupuje się i zostaje...
Składniki
- mała główka kapusty włoskiej
- 200 g białej kiełbasy
- 400 g młodych ziemniaków
- 500 ml bulionu warzywnego
- sol ,pieprz
- cząber
- majeranek
- 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
- łyżka mąki pszennej
- 1/4 szklanki wody
- świeży koperek
Przygotowanie
Ziemniaki obrałem i pokroiłem w kostkę. Zalałem bulionem
warzywnym. Gotowałem do półtwardości ziemniaków. Dodałem białą kiełbasę i
poszatkowaną kapustę. Doprawiłem ziołami ,gotowałem do czasu kiedy
wszystkie składniki \"przegryzły\" się.
Śmietanę ,mąkę i wodę zmieszałem tak aby nie było grudek. Wlałem zaprawę
do zupy. Lekko podgotowałem. Dodałem świeżo posiekany koperek.
Ale cudna wizualizacja. Bardzo wiosenna. A zupa - mniam. :)
OdpowiedzUsuń