poniedziałek, 7 kwietnia 2014

Zupa z kapusty włoskiej

Wiadomo jak to jest....kupuje się i zostaje...

















Składniki

  • mała główka kapusty włoskiej
  • 200 g białej kiełbasy
  • 400 g młodych ziemniaków
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • sol ,pieprz
  • cząber
  • majeranek
  • 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • łyżka mąki pszennej
  • 1/4 szklanki wody
  • świeży koperek

    Przygotowanie

    Ziemniaki obrałem i pokroiłem w kostkę. Zalałem bulionem warzywnym. Gotowałem do półtwardości ziemniaków. Dodałem białą kiełbasę i poszatkowaną kapustę. Doprawiłem ziołami ,gotowałem do czasu kiedy wszystkie składniki \"przegryzły\" się.

    Śmietanę ,mąkę i wodę zmieszałem tak aby nie było grudek. Wlałem zaprawę do zupy. Lekko podgotowałem. Dodałem świeżo posiekany koperek.

1 komentarz:

  1. Ale cudna wizualizacja. Bardzo wiosenna. A zupa - mniam. :)

    OdpowiedzUsuń