Śledź w marynacie miodowej
 
 
Składniki
- 300 g śledzi solonych
- 2 średnie cebule
- 1 cytryna
- 1/3 szklanki oleju słonecznikowego
- 1/3 szklanki miodu
- 1/3 szklanki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
 
 
PrzygotowanieCytrynę pokroić na kawałki ,cebulę drobno posiekać. W rondlu 
rozgrzać olej ,podsmażyć cebulę ,następnie dodać miód ,ocet balsamiczny i
 rozmaryn. Podgrzewać 5 min ,po czym ostudzić. Śledzie włożyć do słoika 
,dodać kawałki cytryny i zalać sosem miodowym. wstawić do lodówki na co 
najmniej 5 godz.
 
 
 
          
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz