Zmielone mięso przełożyłem do miski. Dodałem jajko, starty
parmezan, sól, pieprz, tymianek i odrobinę bułki tartej. Całość
zagnieść, po czym mokrymi dłońmi uformowałem klopsiki.
Klopsiki usmażyłem na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Jogurt naturalny połączyłem z oliwą z oliwek i octem. Sos doprawiłem do
smaku solą, pieprzem, cukrem oraz posiekaną bazylią. Odstawiłem w
chłodne miejsce na ok. 15 minut.
Świeże warzywa starannie umyłem, osuszyłem na ręczniku papierowym. Sałatę porwałem na kawałki, a paprykę w paseczki.
Marchewki obrałem i za pomocą obieraczki do jarzyn starłem na cienkie
paski. Pomidory pokroiłem na połówki. Wszystkie składniki przełożyłem na
talerz, na nich ułożyłem usmażone klopsiki. Całość polałem
przygotowanym sosem jogurtowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz