Tak też można wykorzystać sałatę rzymską.
Ps. żółty ser dowolny
Składniki
2 główki
sałaty rzymskiej
4
plastry gotowanej szynki
4 łyżki
majonezu
2 jajka
ugotowane na twardo
strąk
czerwonej papryki
ogórek
cebula
sól
pieprz
pół
szklanki grubo startego żółtego sera
świeży
tymianek
Przygotowanie
Sałatę umyłem, osuszyłem, rozdzieliłem liście. Na każdym liściu
ułożyłem przycięty plaster szynki, który posmarowałem majonezem. Na nim
rozłożyłem grubo pokrojone jajka ugotowane na twardo, trochę papryki
pociętej w podłużne paski, ogórka pokrojonego w słupki, oraz kilka
piórek cebuli. Lekko posoliłem, posypałem tartym serem , pieprzem i
listkami tymianku.
Wszystko zawinąłem w otwarty z jednej strony pakiecik, związałem sznurkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz