Jeśli nie znacie takiego połączenia, tzn.cytryny z tuńczykiem to polecamy wypróbować...
Składniki
2 duże
cytryny
2 puszki
tuńczyka w kawałkach
2 łyżki
majonezu
natka
pietruszki
sól
pieprz
jabłuszka kaparowe
Przygotowanie
Cytryny sparzyłem wrzątkiem, przekroiłem na równe połówki.
Wydrążyłem je , miąższ drobno pokroiłem. Natkę opłukałem, osuszyłem i
pokroiłem.
Tuńczyka osączyłem z zalewy, podzieliłem na mniejsze kawałki.
Rybę wymieszałem z kawałkami miąższu cytryny, dodałem majonez i natkę.
Doprawiłem do smaku pieprzem i solą.
Napełniłem cytryny nadzieniem, wstawiłem do lodówki, aby podać schłodzone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz