Pyszne połączenie pieczonych ziemniaków z bekonem i sosem.
Składniki
1 kg
ziemniaków
2
czerwone cebule
200 g bekonu
natka pietruszki
ser blue
Sos : ¾
szklanki majonezu
2 łyżki
musztardy dijon
3 łyżki
octu balsamicznego
Przygotowanie
Ziemniaki umyłem, obrałem, pokroiłem w grube plasterki. W misce
wymieszałem talarki z oliwą, sola i pieprzem. Na blaszce wyłożonej
papierem do pieczenia rozłożyłem jedną warstwę ziemniaków. Wstawiłem do
piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C.
Zapiekałem do czasu, aż ziemniaki się zezłociły.
Sos : wymieszałem majonez, musztardę Dijon i ocet balsamiczny. Wstawiłem na pół godziny do lodówki.
Cebulę obrałem, pokroiłem w cieniutkie plasterki. Bekon usmażyłem na chrupko.
Upieczone ziemniaki posypałem cebulą, boczkiem, posiekana natka pietruszki, a na koniec pokruszonym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz