Składniki
500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego2 serki śmietankowe Hochland
1 szkl otrąb pszennych
1 jajko
5 łyżek mleka
1 cebula
2 ząbki czosnku
bułka tarta
sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso wyrabiamy z jajkiem, otrębami, mlekiem, posiekaną
cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą i
pieprzem. Serki dzielimy na pół, wyrobioną masę na 4 części. Serki obtaczamy w
bułce tartej, każdy „otulamy” jedną częścią mięsa mielonego. Kotlety obtaczamy
w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
fajny pomysł na mielone ;)
OdpowiedzUsuńsuper :)
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie napewno je zrobię:)
OdpowiedzUsuń