Do małego słoiczka z zakrętką wlałem ocet, musztardę, oliwę, sól,
pieprz i cukier. Słoiczek zakręcamy i energicznie nim potrząsamy do
uzyskania jednolitego sosu.
Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem na ćwiartki. Karczochy osączyłem.
Pokroiłem na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe po umyciu i
osuszeniu pokroiłem na ćwiartki.
Wędzonego pstrąga obrałem ze skóry i ości, podzieliłem na mniejsze kawałki.
Szczypiorek listki bazylii posiekałem.
Mix sałat rozłożyłem w salaterce, następnie dodałem pozostałe składniki
sałatki. Polałem sosem, doprawiłem sola i pieprzem, delikatnie
wymieszałem.
Ja bym powidziała, że jest to piekna kompozcja, nie tylko fotograficzna, ale przede wszyskim smakowa. Gratulacje :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Kasia
Bardzo dziękujemy :D
Usuń